Babyshower för den blivande mamman

Syftet var förr att mammor ska dela med sig av erfarenheter kring föräldraskapet till den blivande mamman. Idag är det mer ett tillfälle att umgås och även försöka få det hela till en överraskning. Vanliga inslag i en babyshower är dekoration, presenter, mat och lekar där den gravida är i fokus.

Temat på presenter är vanligtvis till barnet men kan också vara till mamman. Det kan vara allt ifrån bebisprylar till en bebisfotografering eller en presentkorg med lite av varje som en blivande mamma kan komma att uppskatta. En blöjtårta har blivit populärt att göra, den är utformad som en stor tårta men gjord på blöjor och andra dekorativa detaljer.

Uppskattat är att alla får gissa bebis födelsedatum, längd och vikt. Antingen genom att fylla i en kalender eller på förtryckta kort som den gravida får behålla.

Allt du behöver för en lyckad babyshower

Dekoration och pynt är en viktig del i en babyshower. Om ni vet könet brukar dekoration och dukning gå i antingen rosa eller blått, alternativt guld som är en neutral färg.

Utbudet med pynt till babyshower är stort – ballonger, girlanger, tallrikar, muggar, servetter, konfetti och andra bordsdekorationer för att nämna några. Klicka här och beställ hem allt du behöver för att ordna en babyshower till den blivande mamman.