Barnkläder och ålder

Beroende på hur gammalt ett barn är kan man ta hänsyn till olika faktorer när barnkläder ska köpas in.

Baby

När det gäller babykläder så är det en sak som de flesta nyblivna föräldrarna märker efter ett tag – det går åt mer än vad de tänkt sig. Allt för många köper på sig ett par tröjor och byxor och tänker att det ska räcka. Men med blöjbyten, kräkningar och allmänt kladd kan det gå åt flera ombyten på en och samma dag. Första rekommendationen är därför att köpa ett flertal plagg på en gång.

Det andra man kan tänka på är att köpa mössor med knytning. Bebisar bör ha mössa nästan året runt. På vintern för att värma huvudet och på sommaren för att skydda mot solens starka strålar. Fokusera även på att plaggen ska vara enkla att dra över huvudet. Detta framförallt bodies som är extremt vanliga att använda på bebisar.

Småbarn

Under småbarnsåldern växer barnet mycket fort. Med andra ord kan det vara smart att som förälder hålla ögonen öppna för reor och erbjudanden även på plagg som inte är i exakt den storlek som barnet är i för tillfället. Då barnen i denna ålder sällan är medveten om vad de har på sig kan man själv köpa in flera storlekar och plocka fram allt eftersom de växer. Loppisar, Blocket och Tradera är tre vägar att gå för att hålla nere kostnaderna.

Barn

Nu börjar de flesta barn bry sig allt mer om vad de har på sig. Det är svårare att köpa Second-Hand och det blir allt viktigare för barnen att ha rätt figurer som tryck eller rätt märke på plaggen. Här blir det en extra fördel att köpa online då man som förälder i förväg kan se ut var det är biligare priser och visa dessa butiker för barnen. Det kanske inte gör det helt enkelt att komma överens – men i alla fall lite lättare.